Marković u Bijelom Polju: Moramo motivisati mlade da se vrate iz podstanarskih gradova i država
Foto:Kodex

Izborna konferencija DPSa

Marković u Bijelom Polju: Moramo motivisati mlade da se vrate iz podstanarskih gradova i država

Očekuje nas nova etapa društvenog razvoja na čelu sa nikada jačim i jedinstvenijim DPS-om i vjerujem da tek slijede pozitivni rezultati naše politike koji će biti praćeni sve boljim standardom i većim kvalitetom života naših građana, kazao je zamjenik predsjednika partije Duško Marković u Bijelom Polju.

Marković je govorio na izbornoj konferencije partije u Bijelom Polju i naglasio da su partijsko jedinstvo i sinergija garancija novih pobjeda.

"Taj odnos jedinstva treba dodatno da osnažimo, imajući u vidu da nas na jesen iduće godine očekuju redovni  parlamentarni izbori. DPS  ima sposobnost da se mijenja i prilagođava potrebama društva i onome što je interes naših  građana. Uvjeren sam da ćemo spremno dočekati i buduće izazove prilagođavajući partijsku infrastrukturu potrebama  razvoja Crne Gore,  odnosno Bijelog Polja.Na tom zadatku članovi novog Opštinskog odbora ponijeće važnu odgovornost", kazao je Marković.

On je podsjetio na pobjedu sa koalicionim partnerima na  prošlogodišnjim lokalnim izborima sa izvanrednim rezultatom ali i poručio da na jesen iduće godine očekuje još više.

Govoreći o projektima u Bijelom Polju naveo je prioritete među kojima su: privođenje namjeni Đalovića pećine sa pratećim  sadržajima,  puštanje u rad ski centra Cmiljača, izgradnja nove osnovne i muzičke škole "Dušan Korać" te unapređenje kompletne društvene i komunalne infrastrukture, posebno seoske. Istakao je da je riječ o 30 miliona eura državnih investicija u Bijelo Polje a sve u službi poboljšanja kvaliteta života Bjelopoljaca.

Kako je rekao, jednako važan prioritet državne poltike predvođene DPSom su i mladi.

"Moramo  donositi odluke usmjerene ka tome da omladina zasniva svoje porodice i karijere u rodnom gradu. Moramo im dati motiv  da se iz podstanarskih gradova i država vrate u Bijelo Polje.Mladi se moraju pitati za svoju sudbinu a mi imamo  odgovornost da im to  omogućimo.", kazao je Marković iskazujući uvjerenje da će podmladak partije biti lokomotiva  daljeg razvoja.

IzbornakonferencijaDPSBijeloPolje1

Foto:DPS

Treći zadatak partije je, naglasio je Marković, i očuvanje sklada i jedinstva, zasnovanog na suživotu i različitostima u čemu je Bijelo Polje ispred drugih sredina.

Prema njegovim riječima, svi potezi Vlade  usmjereni na očuvanje i snaženje države dočekuju se na nož. Predloženim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti  predviđeno je da vjerski objekti i formalno pripadnu  narodu i državi koji su ih izgradili.

"Mi ne tjeramo vjernike ni svještenike, ne pretendujemo na tuđe. Kao što smo nezavisnost obnovili na temelju zakona i demokratije,  državu  uređujemo po najvišim međunarodnim standardima  tako i svoju imovinu, crkve i manastire štitimo po slovu zakona. Naše pravo, da stvari u svojoj kući uređujemo po mjeri naših potreba, nailazi na otpore i opstrukcije“.", kazao je Marković 

Zamjenik predsjednika DPS-a, dotakao se i jučerašnjeg pokušaja uzbunjivanja javnosti putem širenja lažnih vijesti.

 „Juče su posredstvom portala IN4S i srpskog Tanjuga plasirane podvale o navodnom incidentu u školi u Podgorici. Ni djeca nijesu pošteđena radi propagande protiv Crne Gore.“, zaključio je Marković.

Izbornoj konferenciji u Bijelom Polju prisusvovalo je 410 delegata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.