Prava CG obezbijedila ljetovanje za tri porodice sa Kosova i Metohije

Prava CG obezbijedila ljetovanje za tri porodice sa Kosova i Metohije

Prava Crna Gora obezbijedila je ljetovanje na crnogorskom primorju za tri porodice sa Kosova i Metohije.

Imajući u vidu da je prošlogodišnje ljetovanje porodice iz Velike Hoče uspješno realizovano na obostrano zadovoljstvo, Prava Crna Gora je riješila da i ove godine omogući ljetovanje na crnogorskom primorju za još tri porodice sa Kosova i Metohije. Prva od njih, šestočlana porodica Lukić iz Kosovske Mitrovice započela je svoje ljetovanje u mjestu Dobre Vode kod Bara.

Njih su posjetili predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, kao i generalni sekretar Vladislav Dajković. Milačić je tom prilikom istakao:

"Izuzetno mi je zadovoljstvo i zaista sam srećan što sam danas u ovakvom društvu, društvu koje krase i četiri dječaka. Na samom početku želim da se zahvalim našem prijatelju Miju Šćepanoviću, koji je obezbijedio smještaj za ovu porodicu. Ovim skromnim primjerom, odnosno ovom praksom koja polako, siguran sam, prerasta u tradiciju, želim da poručim da Prava Crna Gora ne zaboravlja naš narod koji živi na Kosmetu. Trudićemo se da svako ljeto obradujemo kosovske porodice, a prije svega onu djecu koja usled teškog života na KiM, nisu ni imala priliku da vide more i osjete čari ljeta. Ja znam da ovo nije velika stvar, ali vjerujte da je od srca. Pozivam i ostale dobre ljude, bilo iz politike, iz svijeta biznisa, ma gdje god bili, da se uključe i organizuju slične akcije. Izlizano ili ne – naše malo, nekom znači mnogo" zaključio je Milačić.

Ispred porodice sa KiM, Pravoj Crnoj Gori i Milačiću lično se zahvalio i otac četiri dječaka, Aleksandar Lukić i istakao:

"Meni je posebno drago što moja djeca imaju priliku da vide more i posjete Crnu Goru. Takvih porodica na žalost ima dosta na Kosovu i Metohiji i ja bih zaista volio da i drugi slijede vaš primjer i da pomognu tim porodicama i toj djeci. Sa druge strane, ovo je nama i moralna podrška i stvarno smo srećni što neko misli na nas i znam da će to i drugim porodicama na Kosovu i Metohiji puno značiti."

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.