Kujović četvrti, Radović obezbijedio polufinale
Foto:POKCG

Kujović četvrti, Radović obezbijedio polufinale

Crnogorski džudista Adnan Kujović kao četvrtoplasirani završio je nastup na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u finskom Lahtiju.

Kujović je, u debiju na međunarodnoj sceni, u spojenim težinskim kategorijama u konkurenciji džudista sa smetnjama vida do 23 godine zabilježio pobjedu protiv Francuza Žeremija Lefeverlea i tri poraza od Njemaca Henri Mekneja i Tima Hefelsa i Španca Apuertea.

Kujović, koji ima 18 godina, kazao je da je zadovoljan debijem i uopšte prvim nastupom u džudou za osobe sa smetnjama vida za crnogorski parallimpijski pokret.

“Dao sam sve od sebe u borbama sa starijim i težim takmičarima u čak četiri borbe u kratkom vremenskom periodu. Ostaje žal za bronzanom medaljom, ali ovo je tek početak”, rekao je Kujović.

Stonoteniser Filip Radović je u pojedinačnoj konkurenciji starije grupe do 23 godine zabilježio tri maksimalne pobjede u grupi i obezbijedio polufinale i bronzanu medalju.

Slavio je protiv Francuza Cigobtija, Portugalaca Aražua i Italijana Mađarelija.

Protivnik u meču za finale biće poznat nakon četvrtfinalnih mečeva.

Radović brani zlato sa igara u Đenovi 2017. godine.

Izvor:Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.