Bjeljopoljac negirao da je zapalio ljekaru automobil
Bijelo Polje

Bjeljopoljac negirao da je zapalio ljekaru automobil

Bjelopoljac Marko Dacić je kazao da nije zapalio automobil ginekologa dr Blaža Varagića i njegove supruge neuropsihijatrice dr Mirjane Varagić, ispred stambene zgrade u Bijelom Polju.

On je to kazao juče u Osnovnom sudu, pred kojim odgovara za uništenje i oštećenje tuđe stvari, pišu Vijesti.

Ispričao je da doktoricu poznaje kao ljekara i da mu nije poznato da imaju džip, niti gdje žive, i da nije čuo da im je zapaljen automobil.

„Prije nego je zapaljen automobil jesam prolazio kroz naselje Pruška i postoji mogućnost da sam prolazio i pored zgrade, ali ne znam da li sam prolazio tuda neposredno prije 30. oktobra“, kazao je Dacić, dodajući da svaki dan šeta tim naseljem.

Objasnio je da je 30. oktobra slavio krsnu slavu sa porodicom u restoranu, gdje je dočekivao goste od 20 do 3 sata poslije ponoći, a da je poslije dan, dva otišao za inostranstvo.

Nakon dva mjeseca kod njega je došao taksista po imenu Stefan i ispričao mu kako su ga maltretirali u policiji da prizna da ga je večeri, kada je doktorki zapaljen automobil, vozio i da su to uradili zajedno.

„Kada sam pročitao njegovu izjavu iz policije pitao sam ga zašto je rekao da me je jedne večeri vozio taksijem i da je čuo da sam psovao dr Varagić i pošao sa njim u policiju da prijavi službenika koji je takvu neistinu unio u zapisnik“, ispričao je Dacić.

Dodao je da je nakon Stefana kod njega došao Igor Radović, kojeg jedva poznaje i rekao da ga je tukao službenik u policiji kako bi priznao da je bio sa njim te večeri.

„Sjećam se da je rekao da su on i Vahid Striković privedeni te večeri u policiju zbog neke krađe, pa je on morao da kaže da je meni donio bocu sa gorivom, da bih ja zapalio nekom nešto“, ispričao je Dacić.

Varagić je kazala da u njenom poslu bavi liječenjem i da postoji nešto što se zove „ ljekarska tajna“, što podrazumijeva da informacije koje dobije i sadržaje koje pacijenti iznesu ne može iznositi u javnost.

Igor Radović je kazao da je izmijenio izjavu datu policiji po nagovoru Dacića, koji ga je sa posla odvezao u jednu kafanu. Objasnio je da je oveću flašu goriva na benzinskoj pumpi sipao kad je bila slava Lučindan.

Dacić mi nije prijetio, ali me je bilo strah od njega, jer mi je prije ranijeg suđenja rekao “ne znaš sa kim se kačiš”.

Dacić je, prema optužnici, 30. oktobra prošle godine, uništio putničko motorno vozilo marke Kia Sorento, vlasništvo Blaža Varagića, na način što je vozilo, dok se nalazilo na parkingu ispred zgrade “Elnet” polio benzinom i zapalio ga, pričinivši štetu u visini od 5. 671 euro.

Osuđen je prije sedam godina na dvije godine i četiri mjeseca robije zbog zločinačkog udruživanja i neovlašćene proizvodnje i prodaje droge na organizovan način.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.