Indonezija: Nestao vojni helihopter sa 12 vojnika
Ilustracija

Indonezija: Nestao vojni helihopter sa 12 vojnika

Indonežanski vojni helikopter koji je prevozio 12 vojnika nestao je u istočnoj pokrajini Papua.

Helikopter 'Mi-17' koji je letio iz grada Oksibila za Džajapuru izgubio je kontakt pet minuta nakon polijetanja, saopštio je vojni zvaničnik.

On je rekao da je helikopter prevozio vojnike i zalihe hrane do graničnog prelaza u Okbibabu, blizu Papue Nove Gvineje. Helikopter je napunio gorivo u Oksibilu prije nego što je kontrolni toranj prijavio da je nestao.

U avionu je bilo 12 vojnika uključujući pet graničara.

Spasilački timovi pretražuju oblast kako bi provjerili da li se srušio.

Jedini praktičan način da se pristupi ovim planinskim, nepristupačnim i džunglama prekrivenim oblastima u ovom dijelu Indonezije jeste vazdušnim putem.

Vojni helikopteri od nedavno su postali mete regionalne separatističke grupe.

Papua, bivša holandska kolonija u zapadnom dijelu Nove Gvineje, pripojena je Indoneziji 1969. godine, nakon glasanja pod nadzorom UN-a koje se smatralo prevarom.

Od tada se mala, naoružana separatistička grupa bori za nezavisnost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.