Janović: Pored brojnih obaveza naši studenti uspješni u sportu
Sa sastanka

Janović: Pored brojnih obaveza naši studenti uspješni u sportu

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predstavnike Studentskog sportskog saveza i pobjednike u košarci, futsal-u i odbojci.

Janović je u razgovoru sa pobjednicima rekao da se Studentska liga odvija na zadovoljavajućem nivou, naglašavajući važnost koju sport ima za studente.

"Sport za studente predstavlja rekreaciju, ali i način povezivanja i ostvarivanja komunikacije sa kolegama iz drugih zemalja. Potvrda za to je i održavanje međunarodnih sportskih takmičenja, poput Univerzijade. Takmičeći se razvijate sportski duh, što neminovno utiče i na vaše aktivnosti i uspješno izvršavanje fakultetskih obaveza", kazao je ministar.

650063775772234761354832850071354810564608n

Studentski predstavnici istakli su da su izuzetno zadovoljni podrškom koju dobijaju od Ministarstva sporta i mladih, te da afirmativan odnos Ministarstva prema studentskom sportu doprinosi značajno boljem funkcionisanju i omasovljavanju Studentske lige. Studenti-sportisti naglašavaju da je interesovanje njihovih kolega da se aktivnije uključe u sportska takmičenja, i pored brojnih fakultetsih obaveza, sve veće. Tome u prilog svjedoči više od 1700 studenata koji su se ove godine takmičili u 10-ak sportova, dok je odigrano preko 250 utakmica. 

Janović i predstavnici Studentskog sportskog saveza usaglasili su se da prepoznajući značaj sporta za studente Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih konstantno pružaju značajnu finansijsku podršku. 

Sastanku sa ministrom Janovićem prisustvovali su predsjednik Studentskog sportskog saveza Ivica Todorović, kao i pobjednici u: košarci - Luka Nikaljević i Filip Raičević (Elektrotehnički fakultet), fudbalu - Nebojša Šćekić i Miloš Vukčević (Ekonomski fakultet), odbojci - Stanko Bajović (ispred Studenstkog doma).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.