Jaka eksplozija na nelegalnoj deponiji, vrhunac kriminala i ugrožavanja građana
Vuković

Nikšić

Jaka eksplozija na nelegalnoj deponiji, vrhunac kriminala i ugrožavanja građana

Sinoć, oko 00:20h, dogodila se veoma jaka eksplozija na nelegalnoj deponiji Mislov do, nakon koje su naselja Kličevo i Straševina ostala bez struje, a građani u stanju uznemirenosti i panike. I to ne slučajno, već zato što dobro znaju da se deponija nalazi u neposrednoj blizini skladišta sa eksplozivom u vlasništvu firme "Booster", saopštio je Nemanja Vuković potpredsjednik OO Demokrata Nikšić.

Kako je naveo, prilikom velikog požara, koji se desio nakon eksplozije, vatra se širila u pravcu Busterovog skladišta sa eksplozivom.

"Građani Nikšića, a naročito mještani Kličeva i Straševine godinama žive u strahu da se ne ponovi eksplozija nalik onoj koja se desila u skladištu Bustera na Viru 2006. godine, s tim što bi, zbog neposredne blizine naseljenog mjesta i centra grada, posledice eksplozije bile znatno veće i katastrofalne.I prije tri godine smo govorili o ovoj vrsti opasnosti, upozoravali i apelovali na nadležne da uklone nelegalnu deponiju, međutim, oni su nastavili da vrše kriminal i nijesu ih interesovali naši apeli, ali ni zahtjevi mještana Kličeva i Straševine koji su organizovali više protesta kojima su zahtjevali uklanjanje nelegalne deponije.", kaže Vuković.

Dalje tvrdi da se iza nelegalne deponije Mislov do, osim ekocida koji se vrši nad životnom sredinom, kriju se kriminalne i koruptivne radnje.

"Dakle, ovo je vrhunac kriminala i ugrožavanja građana.Stoga, želim da poručim predsjedniku Opštine Nikšić i direktoru JP Komunalno, koji su direktno odgovorni za kriminal koji se ogleda u nelegalnoj deponiji Mislov do: Gospodo, od vas se ne očekuju ostavke, jer nemate osjećaj ni moralne, ni političke, ni profesionalne odgovornosti. Vama mora biti, i biće vam, utvrđena krivična odgovornost.", zaključio je Vuković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.