Poboljšanje odnosa Amerike i Rusije u interesu cijelog svijeta
Foto:Reuters/Sputnik

Sastali se Tramp i Putin

Poboljšanje odnosa Amerike i Rusije u interesu cijelog svijeta

Predsjednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp izrazili su na sastanku u Osaki na marginama samita G20 saglasnost da je poboljšanje odnosa između dviju zemalja u interesu cijelog svijeta.

Kako je saopšteno iz Bijele kuće, predsjednici su na sastanku razgovarali i o Siriji, Iranu, Venecueli, ali i o Ukrajini.

„Predsjednici su završili sastanak. Saglasni su da je poboljšanje odnosa u interesu obeju zemalja, ali i cijelog svijeta. Takođe su razgovarali i o Iranu, Siriji, Venecueli i Ukrajini“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Ruski i američki predsjednici dogovorili su se na sastanku i da nastave pregovore o kontroli naoružanja.

Kako prenosi „Blumberg“ pozivajući se na izvore iz Bijele kuće, Tramp je tom prilikom rekao da je u novi model kontrole nad naoružanjem potrebno uključiti i Kinu.

Inače, sastanak dvojice lidera trajao je oko sat vremena.

Uoči sastanka je predsjednik Rusije ocijenio da sa Trampom „ima o čemu da razgovara“, dok je Tramp izjavio da će među glavnim pitanjima biti tema trgovine i razoružavanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.