Švajcarska: Više uhapšenih zbog šverca kokaina, među njima i 4 cg državljana
ilustracija

Međunarodna kriminalna grupa

Švajcarska: Više uhapšenih zbog šverca kokaina, među njima i 4 cg državljana

Četvoro crnogorskih državljana uhapšeno je prije dva dana u Švajcarskoj, zbog sumnje da su dio internacionalne kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, pišu Dnevne novine.

Osim četvorice crnogorskih držaljana, među kojima je i jedna žena, uhapšeno je 27 osoba različitih nacionalnosti: Nigerijci, Italijani, Nijemci, Eritrejci, Poljaci, Kamerunci, Bosanci i Švajcarci.

Tokom hapšenja zaplijenjeno je 26 kilograma droge, uključujući preko 24 kilograma kokaina, prenose Dnevne novine.

Kako prenose švajcarski portali, istraga protiv ove kriminalne grupe je počela u proljeće 2018. sa hapšenjem više kurira i oduzimanjem nekoliko kilograma kokaina u kantonu Sant Gallenu, koji se graniči sa Njemačkom.

Kako prenose, 24 osobe, za koje se sumnja da su članovi kriminalne grupe uhapšene su u više švajcarskih gradova, dok je njih pet uhapšeno na teritoriji Njemačke. Operacija hapšenja započela je 24. juna, a koordinirana je sa policijom u Duisburgu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliju.

Kako se navodi tokom akcije uhapšeno je 27 muškaraca i četiri žene između 19 i 46 godina, ali se njihova imena ne navode.

Ukupno je konfiskovano 24,12 kilograma kokaina, kilograma tableta ekstazija i oko kilograma amfetamina

Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.