Na brodu MSC Gajan pronađena još tona i po kokaina, zaplijenjeno ukupno 18 tona

Najveća zaplena narkotika u Americi u poslednjih 230 godina

Na brodu MSC Gajan pronađena još tona i po kokaina, zaplijenjeno ukupno 18 tona

Američki istražitelji su na brodu MSC Gajan pronašli još tonu i po kokaina. Na kraju pretresa broda utvrđeno je da je na ovom plovilu zaplijenjeno ukupno 18 tona narkotika čija vrijednost je procijenjena na 1,3 milijarde dolara, piše Dan.

Prvog dana pretresa pronađeno je šesnaest i po tona kokaina i tada je uhapšeno šest članova posade, od kojih su  četvorica iz Crne Gore.

Pronalaženje još tone i po kokaina uslijedilo je nakon saslušanja članova posade broda.

Jedan od direktora Carinske i granične kontrole SAD (CBP) Kasi Darst potvrdio je da je ovo najveća zaplena narkotika u Americi u poslednjih 230 godina.

“Danas mogu zvanično saopštiti da je CBP zaplijenio istorijsku količinu kokaina u našoj 230 godina dugoj istoriji, sa težinom od 39.525 funti i uličnom vrijednošću od oko 1,3 milijarde dolara”,  kazao je Darst za američke medije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.