Tuzla: Ugostiteljke uhapšene zbog navođenja djevojaka na prostituciju
Ilustracija

Tuzla: Ugostiteljke uhapšene zbog navođenja djevojaka na prostituciju

U policijskoj akciji na području Tuzle uhapšene su četiri žene koje se bave ugostiteljstvom zbog osnovane sumnje za navođenje na prostituciju.

Na predlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona sudija za prethodni postupak Opštinskog suda Tuzla odredio je mjeru jednomjesečnog pritvora za M. M. (27), R. O. (31) i S. D. (40) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na prostituciju.

Istraga za isto krivično djelo je otvorena i protiv J. B.(49) iz Tuzle koji je nakon ispitivanja u Tužilaštvu pušten da se brani sa slobode, prenosi Fena.

Postoji osnovana sumnja da je M. M. od 2016. do juna 2019. godine u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli navodila i podsticala više djevojaka, od kojih su neke i radile u njenom lokalu, da gostima pružaju seksualne usluge za novac u lokalu ili na drugim lokacijama.

R. O. je osumnjičena da je takođe u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli od februara 2018. do juna 2019. godine navodila djevojke da za novac pružaju seksualne usluge gostima lokala, dok je S. D. takođe osumnjičena za navođenje više djevojaka na prostituciju tokom 2019. godine.

J. B. je osumnjičen da je tokom 2018. i 2019. godine navodio nekoliko djevojaka da pružaju seksualne usluge gostima ugostiteljskog objekta M. M.

Nakon višemjesečne istrage pripadnici MUP-a TK su 25. juna po nalogu Tužilaštva i po naredbi Opštinskog suda Tuzla izvršili pretrese na više lokacija u Tuzli, nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode, a istraga u tom predmetu se nastavlja, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva, navodi agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.