Ljekari mu vratili zdravlje i spasili život, posebna zahvalnost dr Dejanu Miladinoviću

Zahvalnost nakon liječenja u bjelopoljskoj bolnici

Ljekari mu vratili zdravlje i spasili život, posebna zahvalnost dr Dejanu Miladinoviću

Novinar iz Bijelog Polja Beća Čoković nakon zdravstvenih problema koje je uspješno prebrodio u proteklom periodu zahvaljujući stručnoj ljekarskoj pomoći, odlučio je da se njima, čuvarima našeg zdravlja, zahvali na požrtvovanosti i profesionalizmu, kojih postojemo svjesni tek kad se razbolimo i upitao zašto ljekare ne cijenimo više i bolje ne nagradimo?!

Njegovu iskrenu riječ zahvalnosti prenosimo u nastavku u cjelosti:

"Da je zdravlje najveće bogatstvo, mnogi shvate tek onda kad bude pokasno, ili čak prekasno.  Nekako paralelno sa tim saznanjem, dakle kad nam zdravlje postane najpreča stvar na svijetu, tada shvatimo i koliko se značajnim i složenim poslom bave oni što brinu o našem zdravlju. Nađe li se na klackalici između tamo i ovamo, biti ili ne biti – o, Bože dragi i svi Božji sveci, ovoga svetoga posla ljekarskoga! Zašto im ne napravimo komfornije uslove za rad, zašto ih bolje ne nagradimo, zašto ih više ne cijenimo?!

Iznenada sam jednog popodneva uoči ovogodišnjeg maja dopao teških muka. Nepodnošljiv bol u predjelu stomaka praćen obilnim krvarenjem , pa jurnjava tamo-amo, pregledi i provjere, sumnje na boljku sa tri slova, potom konačan nalaz:  krupan kamen u mokraćnoj bešici. Ponovo pregledi, analize, pa hirurška intervencija, potom duži  postoperativni oporavak u bjelopoljskoj bolnici i u porodičnoj atmosferi, kontrole… i sve to vrijeme brižljiv i stručan odnos osoblja Opšte bolnice u Bijelom Polju .

 Nesporna je činjenica da su mi zdravstveni radnici nedavno ne samo vratili zdravlje, nego savjesnim i stručnim radom spasili život, radi čega sam im neizmjerno zahvalan. Prvenstveno  čovjeku  koji me operisao i sve vrijeme pratio, uvaženom gospodinu dr urologu Dejanu Miladinoviću, kao i osoblju  sa Hirurško-urološkog odjeljenja,  Anestezije , Intenzivne njege , radiologije... Posebno zahvaljujem gospodinu dr Nihadu Zejniloviću vlasniku Dijagnostičke laboratorije u Baru, koji je prvi dijagnostikovao moj problem.

 Neizmjerno sam zahvalan gospodi  koja mi je poklonila  svoju krv: doc. dr Milenko Čabarkapa, Marko Hajduković, Roki Šukurica, Nikola  Terić, Slaviša Vuković, Adnan Smailović,  Đorđe  Smolović, Šele Imamović, Saša  Ilić i Bajro Skoko. Velika hvala i Medžlisu Islamske zajednice Bijelo Polje sa glavnim imamom Enisom ef. Burdžovićem i predsjednikom gospodinom  Adisom Kučevićem, koji su se pobrinuli da za moju operaciju,putem društvenih mreža,  obezbijede potrebnu krv.

Koristim priliku da se najiskrenije zahvalim na iskazanoj brizi i pažnji  tokom mog liječenja predsjedniku  opštine gospodinu  Petru Smoloviću  i predsjedniku Vlade gospodinu Dušku Markoviću.I moj slučaj je pokazatelj,da  vode računa o svim građanima.

Humani gest onih  koje sam nabrojao,ostaće trajno upamćen  u mom i srcu moje porodice.

Na kraju, da se  vratimo početku ove priče : Zdravlje je najveće bogatstvo i, naši zdravstveni radnici se zaista odgovorno, stručno i savjesno bave tim svetim i izuzetno složenim poslom. Imajmo to na umu i prije bolesti.".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.