Adnan Kujović iz Bijelog Polja će nositi zastavu Crne Gore na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca
Kujović i Camić, Foto:Privatna arhiva

Finska

Adnan Kujović iz Bijelog Polja će nositi zastavu Crne Gore na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca

Paraolimpijac iz Bijelog Polja Adnan Kujović i njegov trener Enes Camić otputovali su juče u Finsku, gdje se održavaju Evropske igre mladih paraolimpijaca.

Crnu Goru će na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u finskom Lahtiju od 27.do 30.juna predstavljati pored džudiste Kujovića i stonoteniser Filip Radović.

Igre u olimpijskom centru Pajulahti okupiće više od 600 sportista iz preko 30 država koji će se takmičiti u osam sportova. 

Zastavu naše zemlje na ceremoniji otvaranja  će nositi Kujović.

Džudista bjelopoljskog Favorita kazao je da mu je čast što je dobio priliku da predstavlja svoju državu na tako značajnom takmičenju osoba sa invaliditetom.

„Očekujem da ću ostvariti dobre rezultate u narednom periodu. Čini mi posebno zadovoljstvo što ću na jednom tako velikom takmičenju nositi zastavu svoje države. To je motiv više da u Lahtiju ostavrim dobar rezultat. Obećavam da ću uraditi sve što je do mene da iz Finske donesem makar bronzanu medalju“, kazao je Kujović agenciji MINA.

On je istakao da veliku zahvalnost duguje sparing partneru Matiji Joksimoviću na pomoći tokom priprema.

Njegov trener, Enes Camić kazao je da su očekivanja od Kujovića velika.  Kazao je da je ponosan na Adnana i vjeruje da u Bijelo Polje mogu donijeti evropsku medalju.

„Vjerujem da će ostvariti dobar rezultat i obradovati naš grad i državu Crnu Goru. Vema je marljiv, zalaže se maksimalno i vjerujem da će taj rad rezultirati i dobrim nastupom u Lahgiju“, kazao je Camić.

Camić se zahvalio i predsjedniku paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igoru Tomiću, koji je pružio veliku podršku ovom klubu i mladom Adnanu.

Radović, koji se takmičio i prije dvije godine u Đenovi, nastupiće u starijoj grupi stonotenisera do 23 godine u kategoriji S10, dok će Kujović debitovati na međunarodnoj sceni u džudou za osobe sa smetnjama vida.

Takmičenje u džudou planirano je za petak. Radović će u petak i subotu prije podne igrati mečeve u pojedinavnoj konkurenciji, a u subotu popodne i nedjelju ekipni dio turnira.

Kodex/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.