Avionu otkazao motor, piloti stradali, 19 putnika povrijeđeno (VIDEO)
Foto: Screenshot

Avionu otkazao motor, piloti stradali, 19 putnika povrijeđeno (VIDEO)

Putnički avion An-24 avio-kompanije "Angara" prinudno je sletio na aerodrom u Nižnjeangarsku u Rusiji i tom prilikom poginula su oba pilota. Svi putnici su spašeni.

Kako preciziraju mediji, svih 42 putnika i jedno dijete izvučeni su iz olupine aviona, međutim 19 je bilo prevezeno u bolnicu zbog zadobijenih tjelesnih povreda.

Avion je poletio iz aerodroma u Nižnjeangarsku za Ulan Ude, međutim ubrzo nakon polijetanja otkazao mu je jedan motor, zbog čega su piloti i donijeli odluku da se vrate.

Prema preliminarnim informacijama, prilikom slijetanja avion je izletio sa piste na 100 metara, udario u objekat za prečišćavanje voda i zapalio se.

U toku je istraga.

Sputnjik/B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.