Slijetanje savezničkih aviona u CG potvrda partnerstva(FOTO)
foto: Twitter

Marković i britanski ministar odbrane Kurzon

Slijetanje savezničkih aviona u CG potvrda partnerstva(FOTO)

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva lord Hau Frederik Ričard Pen Kurzon ocijenili su da se Crna Gora u kratkom razdoblju članstva u NATO-u dokazala kao pouzdana i odgovorna članica Alijanse koja dijeli vrijednosti sa državama partnerima.

Premijer se nakon zajedničkog obilaska dva Eurofajtera Tajfuna Kraljevskog vazduhoplovstva, koja su juče sletjela u na vojni aerodrom „Knjaz Danilo“ u Podgorici, zahvalio ministru Kurzonu na podršci Ujedinjenog Kraljevstva rekavši da prvo slijetanje savezničkih aviona u Crnu Goru vidi kao dokaz čvrstih i stabilnih međudržavnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

„Dolazak ovih aviona nije samo simbolika nego suštinska potvrda da je Crna Gora, iako jedna od najmanjih članica Alijanse, i te kako vidljiva unutar NATO-a i da se ona doživljava kao država-partner“ – rekao je predsjednik Marković.

D9Ox5W4AAHdci

Premijer je informisao sagovornika o strateškim ciljevima i rezultatima Vladinih politika ocijenivši da naš impozantan privredni rast i ekonomski uspjesi predstavljaju, među ostalim, i posljedicu našeg članstva u NATO-u.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva razmijenili su mišljenja o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

D9PCY2WkAAuGZd

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.