Čučka: Krizu vlasti u Budvi danas proizvodi Carević
Miodrag Čučka

Čučka: Krizu vlasti u Budvi danas proizvodi Carević

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka poručio je jutros da je budvansku vlast u krizu uveo predsjednik opštine Marko Bato Carević.

„Krizu vlasti u Budvi danas proizvodi predsjednik opštine gospodin Carević koji upravlja opštinom a da se nije potrudio da se uputi u sadržinu Zakona o lokalnoj samoupravi, koji misli da Demokratski front sa svojih šest odbornika u SO Budva može da radi šta hoće, bez ikakvih ograničenja i kontrole i koji ne poštuje svoje koalicione partnere. Za takav način upravljanja javnim poslovima zajednice ne može imati našu podršku“, rekao je Čučka.

Čučka je podsjetio Carevića da se nikada ne bi našao na poziciji predsjednika opštine Budva da nije bilo Crnogorske.

„Crnogorska je prošlog ljeta tokom krize vlasti u Budvi odlučila da uđe u budvansku vlast kako bi se zaštitila izborna volja Budvana koji su 2016. godine glasali za to da se DPS seli u opoziciju. Postupili smo časno, trpeći najteže i primitivne udarce sa različitih strana, prije svega od funkcionera DPS, njihovih podržavalaca i botova. Da nije bilo nas, gospodin Carević nikada ne bi postao predsjednik opštine Budva, a on nam danas uzvraća bahatim upravljanjem opštinom, nepoštovanjem svojih koalicionih partnera i nepoštovanjem volje većine unutar vladajuće koalicije“, ocijenio je Čučka.

On je dodao da je što se Crnogorske tiče crvena linija pređena i da je vrijeme za unutarstranačke konsultacije o daljem djelovanju predstavnika Crnogorske u budvanskoj vlasti.

„Sinoć sam o situaciji u Budvi razgovarao sa predsjednikom naše partije gospodinom Pavićevićem i budvanski slučaj će biti tema broj jedan na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva partije, koju očekujemo početkom jula. A gospodinu Careviću poručujem da ne iskušava naše strpljenje. Ili će gospodin Carević poštovati principe na kojima smo utemeljeli zajedničko vršenje vlasti u Budvi ili će ‘izvesti’ Crnogorsku iz vladajuće koalicije, a sebe sa funkcije predsjednika opštine Budva“, zaključio je Čučka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.