Oboren Ginisov rekord: Hrvati pod morem razvili zastavu od 200 kvadratnih metara(FOTO)

Oboren Ginisov rekord: Hrvati pod morem razvili zastavu od 200 kvadratnih metara(FOTO)

Ronioci ekološkog ronilačkog kluba Timun iz Gradca uz pomoć kolega iz ronilačkog kluba Seuh iz Mostara pod morem su razvili najveću zastavu ispod vode.

Razvijanjem zastave Hrvatske od 200 kvadrata pod morem oborili su Ginisov rekord u disciplini "razvijanja najveće zastave pod vodom", prenosi Klix. 

Neka od Ginisovih pravila za razvijanje najveće zastave pod vodom koja je tim iz Gradca morao ispuniti su izuzetno stroga.

Na primjer, površina zastave mjeri se na ravnoj površini, a tokom postupka mjerenja ne smije se rastezati.

2019062515391958

Zastava se mjeri prije stavljanja pod vodu. Zastava mora biti odmotana i raširena dok je potpuno potopljena. Nije bitna orijentacija zastave niti dubina na kojoj se zastava razvija.

Razvijanje zastave se pokazuje u prisustvu dva svjedoka uz fotografske i video snimke o cjelokupnoj demonstraciji.

20190625185619545232

Obaranjem rekorda ronioci ekološkog ronilačkog kluba Timun iz Gradca željeli su da čestitaju Dan državnosti Republike Hrvatske koji se obilježio juče.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.