FSCG: Neophodno što hitnije riješiti pitanje selektora
Ilustracija

FSCG: Neophodno što hitnije riješiti pitanje selektora

Danas je u Kući fudbala u Podgorici održana sedma sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-2021.

Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio izvještaje komisija o proljećnjoj polusezoni u svim stalnim takmičenjima koja su u nadležnosti FSCG. Na sjednici je usvojen i kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2019/2020 – takmičenje u Telekom 1. CFL počinje 3. avgusta i završava se 10. decembra, dok će se mečevi Druge lige igrati od 11. avgusta do 01. decembra, saopšteno je iz FSCG.

Izvršni odbor je prihvatio Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2018. godinu i proslijedio ga Skupštini FSCG na usvajanje, kao i predlog da reviziju finansijskog poslovanja za 2019. i 2020. godinu obavlja revizorska kuća „EuroREV“ iz Podgorice.

Na sjednici su usvojeni Pravilnici takmičenja za predstojeću sezonu, Pravilnik o statustu i transferu igrača, Pravilnik o fudbalskim takmičenjima, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o statusu trenera, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o dozvolama za rad fudbalskih trenera, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o dozvolama za rad službenih lica, Pravilnik o učlanjenju i registru klubova FSCG kao i predlog Odluke o taksama i troškovnicima za sezonu 2019/2020.

"Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio predlog da se u polufinale kup takmičenja za mlađe selekcije uz pobjednike takmičenja Udruženja klubova Jug i Sjever, plasiraju timovi učesnici finala kup takmičenja Udruženja klubova FSCG – Centar, kao i predlog da se na utakmicama Omladinske i Kadetske lige od sezone 2019/20 može izvršiti svih sedam izmjena (tri pauze za izmjene tokom drugog poluvremena).

Izvršni odbor se zahvalio klubovima koji su tokom prethodne sezone ustupali svoje terene FK „Lovćen“ i FK „Mornar“, da kao domaćini igraju svoje prvoligaške utakmice i na taj način pomogli nesmetano odigravanje mečeva Telekom 1. CFL. Takođe, Izvršni odbor se klubovima učesnicima ovog takmičenja zahvalio na fer i korektnim igrama tokom cijele sezone, odnosno doprinosu u očuvanju integriteta takmičenja", saopšteno je.

Izvršni odbor je utvrdio Dnevni red Redovne Skupštine FSCG koja će se održati 03.07.2019. godine u Podgorici.

Na sjednici je konstatovano da je neophodno što hitnije riješiti pitanje selektora „A“ reprezentacije, kako bi naš nacionalni tim septembarske mečeve dočekao potpuno spremno.

"U cilju pronalaženja adekvatnog rješenja Izvršni odbor ovlastio je predsjednika Savićevića i generalnog sekretara Đurđevca za vođenje pregovora sa potencijalnim kandidatima za funkciju selektora „A“ reprezentacije Crne Gore", navodi se u saopštenju FSCG.

Izvršni odbor prihvatio je zahtjeve za pomoć FK „Mornar“ i FK „Grbalj“ za izgradnju reflektorskog osvjetljenja na pomoćnim terenima u Baru i Radanovićima, zatim Glavnog grada za pomoć u realizaciji projekta rekonstrukcije stadiona „Malih sportova“ , FK „Podgorica“ o finansijskoj pomoći u realizaciji projekta izgradnje moderno opremljenje tribine kapaciteta 2.200 mjesta na stadionu u Donjoj Gorici. I

stovremeno, Fudbalski savez će, shodno odluci Izvršnog odbora, finansijski pomoći i realizaciju zamjene sistema za navodnjavanje na pomoćnom terenu FK „Sutjeska“ u Nikšiću, kao i sanaciju krova na klupskim prostorijama na stadionu OFK „Titograd“ u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.