Majka ostavila bebu u zaključanom automobilu više od sat na užarenom parkingu

Vatrogasci izvukli uplakanog dječaka iz vrelog vozila

Majka ostavila bebu u zaključanom automobilu više od sat na užarenom parkingu

U Safron Valdenu, nedaleko od Kembridža, na poziv slučajnog prolaznika, vatrogasci su kroz razbijeno staklo automobila uspjeli da spasu 18-mjesečnog dječaka koga je majka ostavila ispred tržnog centra.

Spasilačke službe su po parking kartici ustanovile da je nesrećni dječak bio zaključan više od sat vremena na užarenom parkingu, u potpuno zatvorenim kolima. Roditelji, za koje se pretpostavljalo da su u obližnjem tržnom centru, pozvivani su više puta preko razglasa, ali se nisu pojavili.

„Nevjerovatno! Da nisu došli vatrogasci i hitna pomoć da izvuku uplakanog, izmučenog i dehidriranog dječaka iz vrelog automobila, ko zna kako bi se završila ova priča. Ovo je gore od horora“, uzbuđeno je posvjedočila Čeril Tomas koja je bila svjedok ovog nemilog događaja.

Kada je već sve bilo gotovo, pojavila se majka koja je za ruku vodila nešto starijeg dječaka. Prema izjavama svjedoka nije pokazala nikakve emocije, čak, je bila bijesna na vatrogasce što su joj razbili staklo na kolima.

Dok je dječaku ukazivana prva pomoć, policija je sa nesmotrenom majkom razgovarala više od pola sata, ali su joj na kraju ipak dozvolili da djecu odvede kući. Pretpostavlja se da će nadležne službe narednih dana provjeriti porodičnu situaciju u njihovom domu, prenosi Rts.

Prema podacima evropske Organizacije za bezbjednost djece u unutrašnjosti automobila koji se nalazi parkiran na spoljašnjoj temperaturi od 25 stepeni Celzijusa, svakih 15 minuta temperatura se povećava za 10 do 15 stepeni. Prvi znaci hipertermije se mogu pojaviti za samo nekoliko minuta, dok smrt, u većini slučajeva, nastupa za samo dva sata.

Kod djece je to još izraženije jer se njihova tijela zagrijevaju tri do pet puta brže nego kod odraslih.

„Strašno je opasno ostavljati dijete u automobilu u ovo doba godine kada su vrućine nesnosne. Nemojte reskirati. Ne radite to, čak ni na minut“, napomenuli su zvaničnici Vatrogasne brigade u saopštenju za lokalne medije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.