Zaplena 16.5  tona kokaina: Uhapšenima određen pritvor do suđenja

Zaplena 16.5 tona kokaina: Uhapšenima određen pritvor do suđenja

Petoro članova posade kontejnerskog broda "MSC Gayane", uhapšenih u zapljeni milijardu dolara vrijednog kokaina ovog mjeseca u Filadelfiji, ostaće u pritvoru do suđenja, prenose Vijesti pisanje "Morning kola".

Iza rešetaka su završila četvorica pomoraca iz Crne Gore, Ivan Đurašević, Boško Marković, Aleksandar Kavaja i Nenad Ilić, a uhapšeni su i mornari Lauli Pulu i Fonofave Tijasage.

Kako prenosi "Morning kol", petorica osumnjičenih su se sa lisicama na rukama i u zatvorskim kombinezonima pojavili pred sudskim prevodiocima, dok će šesti osumnjičeni biti saslušan kasnije.

Svi uhapšeni su suočeni sa optužbama za šverc droge.

Tužioci nisu saopštili koje su nacionalnosti optuženi.

"Najmanje jedan od njih je iz Crne Gore, prema navodima advokata, a prevodioci su sa optuženima govorili na srpskom i samoanskom jeziku", navodi "Morning kol".

Advokati nisu komentarisali optužbe sa kojima su suočeni uhapšeni.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.