Stoltenberg: Radar za Crnu Goru pokazuje da se države članice međusobno pomažu
Jens Stoltenberg

NATO ustupio

Stoltenberg: Radar za Crnu Goru pokazuje da se države članice međusobno pomažu

Novi radar koji je NATO ustupio Crnoj Gori pokazuje da se države članice međusobno pomažu, kazao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"Svrha NATO je solidarnost, da štimo i branimo jedni druge i da pomažemo jedni drugima. Novi radar koji dajemo Crnoj Gori pokazuje da zaista pomažemo jedni drugima“, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare, uoči sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO koji će početi sjutra u Briselu, prenosi agencija MINA.

Kako je naveo, to je razlog, naročito za male zemlje, da budu dio NATO, "jer onda su dio porodice, organizacije, gdje pomažemo i podržavamo jedni druge".

"To je važno za Crnu Goru, ali je bitno i za sve NATO saveznice", kazao je Stoltenberg.

On je dodao ne dobijaju podršku samo manje članice i kao primjer naveo veliko ulaganje u infrastrukturu u Poljskoj.

"To pokazuje da NATO pruža pomoć investiranjem u infrastrukturu u mnogim državama članicama", kazao je generalni sekretar Alijanse.

Govoreći o procesu ratifikacije Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije, Stoltenberg je kazao da je proširenje NATO odlična, uspješna priča koja je pomogla da se širi demokratija, stabilnost i prosperitet širom Evrope.

On je podsjetio da su saveznice potpisale Protokol o pristupanju u februaru i dodao da nije siguran da li će ta država moći do decembra postati 30 članica NATO-a.

Na dvodnevnom sastanku učestvovaće ministar odbrane Predrag Bošković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.