LP: Jokić i Perović zaključali Kotor i utamničili parlamentarnu demokratiju

LP: Jokić i Perović zaključali Kotor i utamničili parlamentarnu demokratiju

Povodom jučerašnjeg skandaloznog zaključavanja i tamničenja Skupštine Opštine Kotor i parlamentarne demokratije od strane čelnika Opštine i Skupštine,koji još uvjek vrše te dužnosti,Liberalna partija izrazila je ogorčenje i oštar protest.

U toj partiji smatraju da mnogi još nijesu svjesni šta se juče dogodilo i kakav je ovo udarac demokratiji i parlamentarizmu, neviđen u Evropi 21. vijeka.

"Zaprepašćujuće je i ćutanje i odsustvo bilo kakve reakcije od strane nadležnih institucija države, posebno Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. Po najvišem pravnom aktu, Ustavu i svim međunarodnim i demokratskim načelima, niko ne može da zakatanči Skupštinu, ni lokalnu a ni državnu, čak ni u vanrednom i ratnom stanju, a kamoli u redovnim okolnostima i u njenim redovnim poslovima. I sve to samo da bi se očuvali položaji i fotelje, još koji dan.", saopštavaju iz LPCGa i dodaju:

"Legitimnim predstavnicima naroda, zabranjeno je posljednjeg dana zakonskog roka, i to od strane Vlade, da uđu u Skupštinu i održe zakonom propisanu sjednicu lokalnog parlamenta,da Kotor profunkcioniše. Ali juče smo saznali da parlamentarna demokratija sve može da istrpi pa i da se legitimnim predstavnicima naroda i legitimnoj skupštinskoj većini  zabrani ulazak u Skupštinu. Ne postoji nikakvo obrazloženje koje bi  moglo sprati ovu ljagu sa kotorskog parlamentarizma neviđenog u modernim parlamentarnim demokratijama.".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.