Nedvosmisleno potvrđeno pravo Crne Gore da donese jedan moderan i dobar zakon
Filipović

Filipović saopštila

Nedvosmisleno potvrđeno pravo Crne Gore da donese jedan moderan i dobar zakon

Mišljenjem Venecijanske komisije je nedvosmisleno potvrđeno pravo Crne Gore da donese jedan moderan i dobar zakon, kojim će zaštiti imovinu i kulturno blago koje pripada svim građanima i građankama Crne Gore.

Ovo je saopštila Žana Filipović, generalna direktorka  Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ministarstva za ljudska i manjinska prava, povodom objavljivanja Mišljenja Venecijanske komisije o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti koje je usvojila u petak, 21. juna, na plenarnoj sjednici u Veneciji.

"Što se tiče tvrdnji da je Venecijanska komisija svojim mišljenjem navodno spriječila Vladu Crne Gore u namjeri da „jednostrano preknjižava ili otima crkve“ – to naprosto nije tačno.Prvo, to nikada nije bila namjera Vlade, a drugo preporuka Venecijanske komisije koja se odnosi na zakonske odredbe o državnoj imovini upravo sadrži obrazloženje koje je Vlada Crne Gore zvanično uputila Venecijanskoj komisiji nekoliko dana prije održavanja plenarne sjednice. To mogu potvrditi svi članovi i članice Venecijanske komisije.Dakle, ne samo da ova preporuka nije suprotna stavu Vlade, već je sam tekst ove preporuke upravo predložila Vlada i veoma smo zadovoljni što je Venecijanska komisija to prihvatila gotovo jednoglasno.", kazala je Filipović.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.