Ambasadorka SAD u prvoj posjeti SAD

Ambasadorka SAD u prvoj posjeti SAD

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević primio je ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzng Rajnke, koja po prvi put boravi u zvaničnoj posjeti Opštini Budva.

Sastanku, na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore, su prisustvovali i Lewis Gitter, šef političko - ekonomskog odjeljenja američke Ambasade u Podgorici, Marina Milić, savjetnica za ekonomska pitanja i Zlatko Ivanović, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi.

Ispred Opštine Budva pored predsjednika, sastanku su pristustvovali Milo Božović, menadžer Opštine Budva, Nikola Jovanović, šef kabineta i Mladen Mikijelj, sekretar Sekretarijata za investicije.

"Predstavljajući grad Budvu i njene osobenosti, predsjednik Carević je ambasadorku upoznao sa osnovnim karakteristikama Budve, njenom istorijom, razvojnim potencijalima, strateškim pravcima razvoja, investicionim projektima i budućim planovima.Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država se zahvalila predsjedniku Opštine Budva na srdačnom prijemu i istakla da će u narednom periodu njena diplomatska misija biti usmjerena na dalje jačanje rada demokratskih institucija i produbljivanje ekonomske i sveukupne saradnje između dvije države.", saopšteno je iz kabineta Carevića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.