URA Bar: Zatražićemo provjeru zakonitosti odluka o Maljeviku i prodaji zemljišta pored Sportske hale
Odbor URA Bar

URA Bar: Zatražićemo provjeru zakonitosti odluka o Maljeviku i prodaji zemljišta pored Sportske hale

Lokalna vlast u Baru i dalje neće da uradi i predloži Strateški plan razvoja, srednjeročni Program uređenja prostora i Odluku o legalizaciji objekata, čije donošenje je zakonska obaveza, zbog čega Vlada Crne Gore može razriješiti predsjednika Opštine, a može se pokrenuti postupak za raspuštanje Skupštine Opštine, konstatovano je na posljednjoj sjednici odbora URE u tom gradu kojoj je prisustvovao predsjednik stranke Dritan Abazović i član Predsjedništva dr Željko Todorović.

Iz URE u Baru kažu da je Skupština Opštine nedavno donijela dvije štetne odluke za grad i to o Maljeviku i prodaji zemljišta pored Sportske hale, i poručuju da će se zatražiti provjeru njihove zakonitosti pred nadležnim organima.

„Rad lokalne samouprave u Baru nezadovoljavajući je u dužem vremenskom periodu, pa i u poslednjih više od godinu dana od lokalnih izbora u maju 2018. godine. Proteklo je više od jedne četvrtine mandata nove vlasti, a još uvijek nije završeno njeno konstituisanje, odnosno formalno imenovanje ključnih opštinskih funkcionera iako su njihova imena bila poznata javnosti još i prije izbora. To se negativno odrazilo na rad lokalne uprave i javnih službi, čiji je osnivač Opština. Opština Bar je prezadužena kreditima i kreditno je nesposobna, što će neminovno usloviti zaostajanje u izgradnji neophodne komunalne infrastrukture. Dominantan dio tih kredita je prispio za plaćanje, a izdate su i avalirane mjenice, što može ugroziti izmirivanje obaveza iz budžeta“, konstatovano je na sjednici.

Ocijenjeno je i da se ionako rovita politička situacija u Crnoj Gori namjerno dodatno komplikuje nametanjem tema, koje svakako nijesu prioritet za miran i normalan razvoj Crne Gore.               

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.