Marković dočekan uz najviše počasti (VIDEO)
Foto: Vlada CG

Baku

Marković dočekan uz najviše počasti (VIDEO)

Predsjednik Vlade Dusko Markovic doputovao je u Baku u zvaničnu posjetu Azerbejdžanu. Markovića je na Aerodromu „Hejdar Alijev“ uz najviše državne počasti dočekao potpredsjednik Kabineta ministara Azerbejdžana Ali Hasanov.

Marković je doputovao popodne u Baku u višednevnu zvaničnu posjetu Republici Azerbejdžan na poziv predsjednika Kabineta ministara Novruza Mamadova.

On će se tokom posjete sastati sa visokim zvaničnicima Azerbejdžana i učestvovati u radu Poslovnog foruma Crna Gora – Azerbejdžan, koji će okupiti predstavnike poslovne zajednice dviju država, saopšteno je iz Vlade.

20190623192653

"Posjeta predsjednika Markovića Republici Azerbejdžan biće prilika za dalju afirmaciju dobrih političkih odnosa dviju država i produbljivanje privrednih veza uključujući oblasti energetike, turizma, poljoprivrede, digitalizacije, obrazovanja, nauke, kulture i sporta", navodi se u saopštenju.

Tokom posjete biće održana Druga sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju Crne Gore i Azerbejdžana kojom kopredsjedava ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Na Poslovnom forumu Azerbejdžan – Crna Gora, koji zajedno organizuju Privredna komora Crne Gore i Azerbejdžanska fondacija za promociju izvoza i investicija – AZPROMO, biće promovisana Crna Gora kao atraktivna investiciona i turistička destinacija, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.