Mišljenje VK o Zakonu biće objavljeno sjutra
Foto: Vlada CG

Usvojeno

Mišljenje VK o Zakonu biće objavljeno sjutra

Venecijanska komisija potvrdila je za Tanjug da je usvojila, ali da još nije objavila mišljenje o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, jer je u toku njegova izrada.

"Mišljenje još nije objavljeno zbog velikog broja amandmana koji treba da budu inkorporirani u nacrt mišljenja", precizirao je za Tanjug Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope.

On je napomenuo da za sada nema zvaničnog komentara povodom nacrta zakona, te da bi usvojeno mišljenje trebalo da bude objavljeno sjutra u toku dana.

Vlada Crne Gore saopštila je u petak da je Venecijanska komisija na plenarnoj sjednici usvojila pozitivno mišljenje na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, konstatujući da predloženi zakonski tekst "donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva", prenosi Antena M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.