Podgorički mostovi u novom ruhu (FOTO)
Foto: Glavni grad Podgorica

Podgorički mostovi u novom ruhu (FOTO)

Preduzeća Glavnog grada ovih dana intenzivno rade na održavanju podgoričkih mostova.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, zaposleni u građevinsko-zanatskoj operativi Agencije za stanovanje završili su molersko-farbarske radove na mostu Milenijum.

"U sklopu ovog posla, očišćena su i ofarbana ab sidrišta kablova, uklonjena je nečistoća iz podnožja bankina između pješačkog i kolovoznog dijela kao i ograde mosta, a ograda i bankine su premazane u potrebnom broju premaza. Sa metalnih djelova koji štite kablove očišćena je korozija i nanesena je nova zaštita, piloni mosta su premazani do visine tri metra, a preduzeće „Putevi“ će uskoro obnoviti horizontalnu signalizaciju", kazali su iz Glavnog grada.

Radnici Agencije za stanovanje rade i na Moskovskom mostu, na kojem će biti ofarbani ograda i klupe i zamijenjeni oštećeni elementi. Takođe, biće uklonjeni grafiti sa amfiteatra koji se nalazi uz most i obavljeno čišćenje.

IMGbd2ace6cca62937dd86ddc9081412251V773x1030

Foto: Glavni grad Podgorica

"Radnici D.O.O. „Putevi“ tokom vikenda izvode radove na Moskovskom mostu, a do sada su u saradnji sa ostalim preduzećima obavili značajne poslove na Krivom mostu, gdje su izvođeni radovi u dijelu rezanja, raskopavanja, valjanja, pripreme podloge za asfaltiranje trotoarskih površina, uklanjanja betonskog sloja na trotoarskoj površini, zamjene pohabanih betonskih ploča, sanacije postojećih betonskih ploča na površini od 320m², rekonstrukcije  ptt šahti, zamjene postojećih i ugradnji novih ivičnjaka, ugradnje rampi za osobe sa invaliditetom, demontaže postojeće i ugradnji nove ograde na dužini od 240m, rezanja betonskih stopa za stubove rasvjete, ugradnje stubova i rasvjetnih tijela,  uklanjanja oštećenog i ugradnji novog asfaltnog zastora na kolovoznoj i trotoarskoj površini od 2.300m² i obilježavanje horizontalne signalizacije", navodi se u saopštenju.

IMG8f70da20bbe7c29d5fac93739be7812aV773x1030

Foto: Glavni grad Podgorica

Kako se dalje navodi u saopštenju Glavnog grada, na Mostu žrtava 5. maja završeni su radovi u dijelu rezanja, raskopavanja, valjanja, struganja postojećeg asfaltnog zastora, uklanjanja betonskog sloja na trotoarskoj površini, zamjene pohabanih betonskih ploča, sanacije postojećih betonskih ploča na površini od 500m², rekonstrukcije vodovodnih i ptt šahti, zamjene postojećih i ugradnji novih ivičnjaka, uklanjanja postojećih i ugradnji novih zaštitno ukrasnih stubića, sanacije ograde mosta, rezanja betonskih stopa za stubove rasvjete, ugradnje stubova i rasvjetnih tijela,  uklanjanja oštećenog i ugradnji novog asfaltnog zastora na kolovoznoj i trotoarskoj površini od 1.800m² i obilježavanje horizontalne signalizacije.

"Na Vezirovom mostu završeni su radovi u dijelu  struganja postojećeg asfaltnog kolovoza, izrade sloja izravnjenja, ugradnji novog asfaltnog zastora na površini od 1799,35m²  i  obilježavanja horizontalne signalizacije", zaključili su iz Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.