Muzičar i pjevač Miroslav Škoro potvrdio kandidaturu za predsjednika Hrvatske(VIDEO)
Miroslav Škoro

Muzičar i pjevač Miroslav Škoro potvrdio kandidaturu za predsjednika Hrvatske(VIDEO)

Muzičar i pjevač Miroslav Škoro, kako je i najavio, objavio je u devet sati na Fejsbuku svoju kandidaturu za predsjednika.

"U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana", počeo je Škoro svoje petominutno obraćanje preko Jutjuba.

"To je zapisano u prvom članku Ustava. Jedini predstavnik koji predstavlja cio narod i jedini kojeg narod još uvijek neposredno bira je predsjednik republike. Dok sam razmišljao o kandidaturi, ta ustavna odredba bila mi je neprestano u mislima - vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu", dodao je.

"Hrvatskom vlada kontrolisani stranački sistem u kojem se na vlasti izmjenjuju dvije najjače stranke sa svojim trgovačkim partnerima. Dogodine nas možda čeka velika koalicija. Birači na parlamentarnim izborima svojom voljom mogu izabrati samo jednog kandidata, svi ostali ulaze u sabor po volji šefova stranaka. Političke elite potpuno su se otuđile od naroda. Bahatost i arogancija idu toliko daleko da se raznim smicalicama i manipulacijama ne dopušta održavanje referenduma", priča Škoro.

"Gubitak povjerenja u državne institucije poprimio je zabrinjavajuće razmjere. Neki čak govore o Hrvatskoj kao o neuspješnom projektu. Stotine hiljada hrvatskih kćeri i sinova svojom pameću i svojim radom već izgrađuju neke druge države jer ovde nisu imali šansu bez stranačke knjižice. Jednostavno nisu više željeli da žive u državi u kojoj spirala mržnje i netolerancije nagriza njene same temelje”, kaže Škoro.

Pozvao se na Tuđmana

"To nije Hrvatska kakvu su sanjali naši preci, koju je stvarao doktor Tuđman i za koju su ratovali i ginuli hrvatski branitelji. Pobjeda u Domovinskom ratu i ostvareno jedinstvo u tom vremenu moraju biti polazna tačka u izgradnji moderne hrvatske države. U takvim okolnostima Hrvatska treba predsjednika koji će biti oruđe naroda za odlučni zaokret. Hrvatska treba osnaženje ustavnog položaja predsjednika republike. Zato sam donio odluku da ću se kandidovati za predsjednika Republike Hrvatske, a srž mog programa je savez s narodom nasuprot vladavini stranačkih elita i kompromisa sklopljenih daleko od očiju javnosti i volje biračkog tijela", najavljuje Škoro.

On je kao prvi potez najavio promjenu ustava i želi ovlašćenja poput raspisivnja referenduma bez saglsanosti preijerea, zakonodavni referendum i sazivanje sjednica vlade.

Ne obećava Hrvatsku među najbogatijim zemljama na svijetu i zalaže se za razvoj EU u kojoj štiti interese Hrvata.

"Ilegalne migracije i terorizam najveći su nacionalno-sigurnosni izazov za Hrvatsku u narednom razdoblju. Hrvatska se mora izboriti za potporu evropskih partnera u obrani zajedničke granice EU", smatra Škoro.

"Nužno je nastaviti s modernizacijom Hrvatske vojske koja mora biti vrhunski opremljena i vrhunski spremna kao mehanizam odvraćanja svakoga ko bi imao teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj ili bi je hteo dovesti u podređeni položaj", kaže Škoro.

Index.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.