Bogdanović: Kulinarstvo predstavlja važno obilježje tradicije i kulture naroda
Bogdanović, foto: Vlada CG

Otvoren Festival indijske hrane

Bogdanović: Kulinarstvo predstavlja važno obilježje tradicije i kulture naroda

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović prisustvovao je sinoć Festivalu indijske hrane, koji je otvoren u hotelu “Hilton”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, događaju, koji je organizovala počasna konzulka Crne Gore u Indiji Dženis Darbari, prisustvovale su brojne zvanice, među kojima i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom.

Na otvaranju, prisutnima se obratio Bogdanović, koji je kazao kako kulinarstvo predstavlja važno obilježje tradicije i kulture naroda, a da indijska hrana u tom pogledu jeste osobena kreacija.

"Istorija umjetnosti takođe nam pokazuje da je kultura pripremanja hrane nerijetko bila tema prikaza života u mnogim istorijskim periodima. Jednu takvu liniju možemo pratiti od Petronijevog „Satirikona“, preko flamanskih slikara do savremenih književnih djela, kakvi su romani angloindijskog romanopisca Salmana Ruždija. Sve ovo nam pokazuje da je odnos prema hrani i njenoj pripremi odavno postao bitan kulturološki topos u svakoj interpretaciji tradicije jednog naroda" - rekao je on.

Festival indijske hrane trajaće i danas.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.