Psu
Ime dobio po hrvatskom fudbaleru

Ime dobio po hrvatskom fudbaleru

Psu "Modriću" ne promiče ni gram droge

Pas koga policija u Kolumbiji koristi za otkrivanje droge nazvan je po hrvatskom fudbaleru Luki Modriću.

Policija u Atlantiku, provinciji na sjeveru Kolumbije na Karipskom moru, nabavila je dvogodišnjeg holandskog ovčara u oktobru prošle godine, koga su natzvali „Modrić“, po fudbaleru koji je prošle godine na Svjetskom fudbalskom prvenstvu osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva, prenosi Hina.

Kako se navodi, pas je pokazao talent i dobar njuh, a tamošnja policija tvrdi kako je već postigao velike uspjehe u zapleni droge.

„Modrić“ se u pratnji policajaca vješto kreće po putevima i mjestima gdje zaustavljaju i kontrolišu automobile, a u prva četiri mjeseca otkrio je dva kilograma droge u različitim operacijama.

Pojedini policajci u Atlantiku tvrde da se „Modrić“ za kratko vrijeme pretvorio u „užas“ za trgovce drogom u toj zoni, jer mu, kako navodi Hina, pozivajući se na kolumbijske novine, ne promakne ni gram droge.

Među akcijama u kojima je učestvovao, policajci spominju put od Barankile do Kartahene, kada je zaustavljena jedna žena u državnom automobilu i kada im je „Modrić“ signalizirao da nešto nije u redu. Kada su policajci detaljnije pregledali vozilo, pronašli su 322 grama kokaina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.