Vučić: Bolje da spuštamo tenzije, najbolje da stanemo i jedni i drugi
Aleksandar Vučić

O anticrnogorskoj i antisrpskoj kampanji

Vučić: Bolje da spuštamo tenzije, najbolje da stanemo i jedni i drugi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da bi bilo najbolje da Crna Gora i Srbija spuste tenzije i dodao da će mišljenje o stavu Venecijanske komisije o crnogorskom zakonu o slobodi vjeroispovijesti iznijeti kada on bude objavljen.

Aleksandar Vučić je, upitan da prokomentariše medijsku kampanju u Crnoj Gori protiv Srbije i Srba, kao i, kako navodi vlada u Podgorici, pozitivno mišljenje Venecijanske komisije, rekao da se kampanja vodi u Crnoj Gori protiv Srbije i Srba, a u Srbiji se vodi obrnuta kampanja.

"Najbolje je da stanemo i jedni i drugi. Volio bih kada bi bilo moguće", naglasio je Vučić.

Dodaje da mu je najsmješnije kada u medijima pročita da Srbija vodi kampanju protiv Crne Gore, a u cg medijima se, kako kaže, objavljuje desetak strana o navodnoj stogodišnjoj srpskoj okupaciji Crne Gore.

U vezi sa pozivanjem ambasadora Srbije u Podgorici Zorana Bingulca u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, Vučić je ocijenio da se radi o mjeri za unutrašnju upotrebu.

"Pitao me je ministar Ivica Dačić da šalje notu. Zamolio sam ga da to ne radi. Mi ćemo to činiti kada bude bilo nešto stvarno, a ne zbog izjave nekih političara ili drugih. Mogli bi na dnevnom nivou da šaljemo 15 nota. Ali bolje je da spuštamo tenzije. To služi interesima srpskog naroda. Podizanje tenzija neće nikome da posluži da živi bolje ni u Pljevljima, Herceg Novom i drugim mjestima. Treba da pomognemo našem narodu, a ne da mu odmažemo", poručio je Vučić.

Što se Venecijanske komisije tiče rekao je da želi da sačeka zaključke.

"Volim da pročitam odluku Komisije prije nego što donosim zaključke", naglasio je predsjednik.

Predsednik Vučić izrazio je žaljenje što nije mogao, zbog učešća tzv. Kosova, da prisustvuje sinoćnjem svečanom otvaranju Evropskih igara u Minsku, dodajući da mu je bilo teško, ali da je morao da postupi kao predsjednik Srbije.

Tanjug/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.