16-godišnjak osumnjičen za obljubu djevojčice
ilustracija

16-godišnjak osumnjičen za obljubu djevojčice

Šesnaestogodišnji dječak prijavljen je da je počinio krivično djelo obljuba nad tri godine mlađom djevojčicom.

Danu je iz policije potvrđeno da je slučaj prijavljen tokom nedjelje, ali zbog zaštite interesa maloljetnih lica, nijesu iznosili više podataka o ovom slučaju.

U policiji su listu kazali da su u slučaj uključene sve službe koje je neophodno da postupaju u ovakvim slučajevima.

Iz Uprave policije ovim povodom se nijesu zvanično oglašavali.

Poslednjih mjeseci javnost je bila uznemirena slučajem seksualnog zlostavljanja maloljetnice u Beranama za koje su osumnjičena trojica dječaka. Oni se odlukom bjelopoljskog Višeg suda nalaze u JU Centar Ljubović u Podgorici pošto im je određen pritvor. Na odluku Višeg suda o produženju pritvora advokati su žalbama tražili da se dječaci otpuste iz Ljubovića i da im se odredi mjera pojačanog nadzora od strane organa starateljstva u ograničenom trajanju.

U Crnoj Gori je tokom prošle godine došlo do povećanja broja prijavljenih lica zbog krivičnih djela protiv polne slobode za 28,57 odsto. Podaci Vrhovnog državnog tužilaštva pokazuju da su tužioci u proteklih pet godina gonili devet pedofila. Samo tokom 2018. zbog obljube nad djetetom gonjena su tri lica, dok ih je 2017,2016. i 2015. bilo po jedno, a 2014. tri, podsjeća Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.