Carević: Rekordni rezultati Opštine Budva(VIDEO)
Marko Carević

Carević: Rekordni rezultati Opštine Budva(VIDEO)

Povodom 150 dana lokalne uprave na čelu sa Markom Carevićem, sinoć je nova administracija Opštine Budva predstavila svoj dosadašnji rad novinarima, građanima i gostima.

"Prilikom prezentacije impresivnih rezultata lokalne uprave o kojima je govorio predsjednik opštine, predstavljen je i video materijal „Do sada učinjeno“ u kojem su navedeni svi ključni projekti, završeni i započeti u prethodnih pet mjeseci", saopšteno je iz budvanske opštine.

Svečanoj konferenciji za štampu na kojoj je predstavljen rad lokalnih sekretarijata i službi na čelu sa predsjednikom Opštine u ovom periodu, prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika diplomatskog kora, investitora, nevladinog sektora, uglednih građana kao i odbornika Skupštine Opštine Budva.

„Pravo na lokalnu samoupravu, prema Ustavu, obuhvata pravo građana i organa lokalne samouprave da uređuju i upravljaju određenim javnim i drugim poslovima, na osnovu sopstvene odgovornosti i u interesu lokalnog stanovništva. Odgovornost za djelatnosti kojima se upravlja javnim poslovima lokalne zajednice, a sve u interesu lokalnog stanovništva su principi kojima se vodila nova administracija u realizaciji politika čiji je cilj bolji standard života i održivi razvoj našeg grada,“ istakla je Jovana Đurović, zaposlena u Službi za odnose s javnošću Opštine Budva.

HotelBudva109

Carević je istakao da je ključno pitanje za predsjednika jedne opštine kakvu viziju razvoja ima, kako na osnovu datih okolnosti urbanog razvoja grada nametnuti njegovu poželjnu i ostvarivu budućnost.

"Principi i strateški ciljevi upravljanja Opštinom Budva su: održivi razvoj grada, savjesno upravljanje javnim finansijama, ulaganje u ljude - humani kapital grada Budve, njegovanje kulture i kulturne baštine", kazao je on.

Uvjeren da je lokalna samouprava servis građana, Carević je kako se navodi, otvorio vrata svog kabineta za građane i učinio sve da pomogne u rješavanju njihovih problema.

„Kroz pomoć osjetljivim kategorijama stanovništva, ulaganjem u mlade, razvoj sporta Opština investira u ljude kao najveći kapital svakog grada i svake zajednice. U savjesnom odnosu prema finansijama je prvi i osnovni uslov svakog dugoročnog razvoja Budve,“ dodao je Carević.

On ističe da je jedna od ključnih nadležnosti lokalne samouprave uvođenje komunalnog reda.

"Cilj nam je da pokrenemo infrastrukturne projekte, razvijamo sve djelove Opštine Budva, investiramo u saobraćaj i rasteretimo glavne mreže manjih saobraćajnica, riješimo problem atmosferskih voda i poplava i obezbijedimo kvalitetno vodsnabdijevanje, ulažemo u očuvanje Starog grada i kontakt zone.Problem otpadnih voda, pitanja otpada, reciklaže, zelenih površina, pitanja su od ključnog značaja za održivi razvoj grada", kazao je Carević.

Predsjednik Opštine Budva istakao je da je važno stvoriti pretpostavke da Budva bude prepoznati centar MICE turizma i da se turistička sezona produži tokom cijele godine.

Carević je istakao važnost kulture i kulturnog života grada.

„Budva je dio evropskog kulturnog bogatstva i kultura je njen najvredniji brend“.

Na kraju, predsjednik Opštine Budva zahvalio se „svim zaposlenima, sekretarima i načelnicima, direktoricama i direktorima javnih preduzeća i ustanova, kao i svim službenicima Opštine Budva, bez kojih dosadašnji uspjesi ne bi bili mogući“ i poželio da nastavak saradnje bude jednako uspješan i plodonosan.

U kratkom video materijalu „Do sad učinjeno“ koji sažima rezultate rada lokalne samouprave u proteklih pet mjeseci, na konferenciji za novinare predstavljeni su najznačajniji projekti nove administracije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.