KCCG: Nedopustivo da su zdravstveni radnici gotovo svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima
KCCG

Nezavidan bezbjedosnosni položaj na radnim mjestima

KCCG: Nedopustivo da su zdravstveni radnici gotovo svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima

"Klinički centar najoštrije osuđuje bilo koji vid napada na zdravstvene radnike, jer je nedopustivo da su zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, gotovo svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca, što ukazuje na njihov nezavidan bezbjedosnosni položaj na radnim mjestima", saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Danas su u Klinici za psihijatriju KCCG, fizički napadnute psihološkinja N.P i medicinska sestra M.L., od strane bivšeg pacijenta, koji je prije dva dana otpušten s bolničkog liječenja s iste Klinike.

"Pacijent je, najprije verbalno, a zatim fizički napao dvije zaposlene na Klinici za psihijatriju i pri tom im nanio ozbiljne tjelesne povrede, zbog kojih su zadržane u Urgentnom centru, a verbalno je vrijeđao i doktorku T.P.J.

Budući da se ovakvi incidenti sve češće događaju i da smo svjedoci nepoštovanja naše izuzetno teške i odgovorne profesije, očekujemo da će nadležne institucije preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore", kažu iz Kliničkog centra.

Najoštrije osuđuju takvo neprimjerno ponašanje građana i svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima, koje kako ističu može imati dalekosežne posljedice zbog odgovornosti ljekara za sve one koji dođu i zatraže pomoć.

"Stoga upozoravamo i opominjemo da nećemo tolerisati fizičko i svako drugo nasilje prema ustanovi i svim zaposlenima, već ćemo se kategorično i odlučno boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu, da se ovakve nemile scene ne dešavaju ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno i profesionalno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana", saopšteno je iz KCCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.