Francuzi donirali graničnoj policiji dva sistema za noćno osmatranje vrijednosti 51.800 eura
Sa sastanka

Potvrda partnerskih odnosa policija dvije države

Francuzi donirali graničnoj policiji dva sistema za noćno osmatranje vrijednosti 51.800 eura

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor granične policije Vesko Damjanović je danas sa prvim savjetnikom Ambasade Francuske u Podgorici Loranom Gonkalvesom potpisao Protokol o primopredaji donacije između Republike Francuske i Uprave policije.

"Ovom prilikom Republika Francuska je Sektoru granične policije donirala dva sistema za noćno osmatranje ukupne vrijednosti 51.800 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Damjanović se zahvalio Gonkalvesu na vrijednoj donaciji. Takođe, Damjanović je izrazio zahvalnosti i kolegama iz Francuske koji su sproveli specijalizovanu obuku crnogorskih službenika koji će koristiti doniranu opremu.   

"Naša policija ostvaruje intenzivnu saradnju sa francuskom policijom  koja je prije svega profesionalna i kvalitetna, posebno u dijelu koji se odnosi na ilegalne migracije", kazao je Damjanović.

DSC23521

On je dodao da će ova donacija značajno doprinijeti efikasnosti obavljanja zahtjevnih poslova granične policije, posebno na graničnim prelazima koji su pod rizikom od ilegalnih migracija.

Loran Gonkalves je izrazio zadovoljstvo zbog realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da su odnosi policija dvije države partnerski, zasnovani na profesionalnosti i kolegijalnosti, a koji će se u narednom periodu razvijati i unaprjeđivati.

Sastanku su prisustvovali i saradnici pomoćnika Damjanovića i francuski policijski ataše Filip Dasonvil i instruktori francuske policije.

Dasonvil je izrazio zahvalnost crnogorskoj polciiji na pomoći prilikom realizacije ovog projekta i istakao da je ovaj zajednički projekat realizovan na obostrano zadovoljstvo, te da ova donacija predstavlja znak zahvalnosti Crnoj Gori koja profesionalno obavlja poslove nadzora državne granice.

Damjanović i Gonkalves su ocijenili da je nadzor državne granice veoma važan za upravljanje ilegalnim migracijama jer se jačanjem crnogorske granice efikasnije čuvaju i granice Evropske unije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.