Crna Gora može računati na njih: Okončana tromjesečna obuka prve klase

Ceremonija uz prisustvo ministra Boškovića

Crna Gora može računati na njih: Okončana tromjesečna obuka prve klase

U Centru za obuku u Danilovgradu danas je svečanom ceremonijom kojoj je prisustvovao ministar odbrane, mr Predrag Bošković, okončana tromjesečna obuka prve klase na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Bošković je kazao da su pripadnici prve klase ušli u istoriju Crne Gore, jer su pokazali ličnu odvažnost i hrabrost da se prijave za jednu odgovornu dužnost kao što je vojni poziv, ali i da ugrade dio sebe u rast i razvoj svoje države Crne Gore.  

On je naglasio da su i Ministarstvo odbrane i cijela država veoma zadovoljni pokazanim u tri mjeseca njihove obuke u Danilovgradu, te da je riječ o dobrom timu, koji zavređuje pažnju, bez obzira da li će neko od njih pokazati volju i da nastavi vojnu karijeru.

Ministar je izrazio zahvalnost što su utrli put jednom veoma važnom projektu.  

“Pokazali ste svijest i odgovornost prema svojoj državi koju zajednički stvaramo. Iskazujem svoje poštovanje i zato što ste se opredijelili da uđete u nešto nepoznato, ne samo za vas, već i za vaše komandire koji su vas obučavali”, napomenuo je ministar Bošković.

6500163624424975093177036883655221872951296n

On je izrazio uvjerenje da će se komandiri i dalje srijetati sa svima njima, koji će biti dio rezervnog sastava Vojske Crne Gore, ali i nadu da vojnu uniformu nikada neće morati da obuku u cilju odbrane države od spoljnog neprijatelja.  

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković je kazao da nijedan pojedinac ne može napraviti herojsko djelo, onako kako to može učiniti kolektiv.

“Naš cilj bio je uspostavljanje kolektivnog duha i u tome smo uspjeli”, naglasio je pukovnik Brajković.

6472163624424972426510635067652734551851008n

Za najbolje u prvoj klasi dobrovoljnog služenja vojnog roka proglašeni su Milorad Bojović, Dimitrije Došljak i Tea Idrizović. Njima je ministar Bošković uručio diplome.

Bojović se u ime cijele klase zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na prilici koja im je ukazana, da služe vojni rok kao što su to činili njihovi očevi i đedovi. On je kazao da im je bila čast i zadovoljstvo biti član i pripadnik VCG i obavljati poslove i zadatke kako to rade profesionalni vojnici. 

“Zbog slavne vojničke tradicije koja je iz istorijskih razloga veoma jaka u našoj Crnoj Gori, smatram da današnje mlade generacije ne mogu odabrati časniji poziv od ovog. Smatram takođe da je svaki pojedinac koji ima privilegiju da obuče uniformu Vojske Crne Gore i jednoga dana stane na branik svoje domovine, za svoj životni vijek dosta učinio. Obećavam da VCG i država Crna Gora na nas mogu da računaju kad god je to potrebno”, kazao je Bojović.

Svečanosti su prisustvovali i direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov i komandant Centra za obuku, potpukovnik Igor Knežević.   

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.