Utaja poreza: 20 krivičnih prijava protiv 23 lica u više cg gradova
ilustracija

Oštetili budžet za skoro 224.000 eura

Utaja poreza: 20 krivičnih prijava protiv 23 lica u više cg gradova

Dvadest tri lica iz više crnogorskih gradova osumnjičena su da su ovjerila isprave sa lažnim podacima kako bi izvršila likvidaciju preduzeća. Kako se sumnja, šteta po Budžet pričinjena je u iznosu od skoro 224.000 eura

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima centara bezbjednosti Podgorica, Berane, Nikšić, Herceg Novi i Pljevlja, u nastavku aktivnosti u okviru plana Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovina i  krijumčarenje, u okviru operativnog plana „Evazija”, a u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, podnijeli nadležnim tužiocima u u ovim gradovima 20 krivičnih prijava protiv 23 lica zbog osnovane sumnje da su nezakonitostima pričinila materijalnu štetu Budžetu u iznosu od ukupno 223.950,13 eura, saopštila je Uprava policije.

Kako se navodi, državnim tužiocima u ovim gradovima su, zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja ili krivično djelo falsifikovanje isprave, krivične prijave podnijete protiv:

S.K. iz Podgorice, osnivača firme „Taramont“ d.o.o. Podgorica; T.M. iz Podgorice, osnivača firme „MMB Commerce“ d.o.o. Podgorica; M.Š. iz Danilovgrada, osnivača firme „Nerro azzuri“ d.o.o. Danilovgrad; R.M. i J.M. iz Berana, osnivača firme „Zvezda Comerc“ d.o.o. Berane; S.L. iz Berana, osnivača firme „Las – company“ d.o.o. Berane; R.D. iz Rožaja, osnivača firme „D&A Trans export import“ d.o.o. Rožaje, I.D. i M.D, osnivača firme „Dendopromet“ d.o.o. Rožaje, S.P. iz Rožaja, osnivača firme „LCW“ d.o.o. Rožaje; S.K. i N.K. iz Rožaja, osnivača firme „Ingrus comerc“ d.o.o. Rožaje; V.K. iz Nikšića, osnivača firme „Ram commerce“ d.o.o. Nikšić; V.P. iz Nikšića, osnivača firme „Raul com“ d.o.o. Nikšić; M.Š. iz Herceg Novog, osnivača firme „Bono“ d.o.o. Herceg Novi; M.N iz Herceg Novog, osnivača firme „HN-Mirelli“ d.o.o. Herceg Novi; M.B. iz Herceg Novog, osnivača firme „Vrbica“ d.o.o. Herceg Novi, D.V. iz Herceg Novog, osnivača firme „Vodovar“ d.o.o. Herceg Novi; S.U. iz Pljevalja, osnivača firme „Unko-prom“d.o.o, sa sjedištem u Pljevljima; S.G. iz Pljevalja, osnivača firme „Ukras univer“ d.o.o, sa sjedištem u Pljevljima; D.M. iz Nikšića, osnivača firme „Inspirit“ d.o.o, sa sjedištem u Nikšiću; A.P. iz Herceg Novog, osnivača firme „Ap-Sara“ d.o.o, sa sjedištem u Herceg Novom i T.V. iz Herceg Novog, osnivača firme „Bovet“ d.o.o, sa sjedištem u Herceg Novom.

"Ova osumnjičena lica su, kako se sumnja, u svojstvu osnivača i izvršnih direktora  privrednih društava, navela notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako su znala da su podaci u izjavama neistiniti, a zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebila kao prave prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih  društava čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 223.950,13 eura.", stoji u saopštenju Uprave policije.

Aktivnosti u sklopu plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovine i krijumčarenje, kao i operativnog plana „Evazija”, se nastavljaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.