Građani će moći da dobiju odštetu do 200 eura zbog nestanka struje

U drugoj polovini godine

Građani će moći da dobiju odštetu do 200 eura zbog nestanka struje

U drugoj polovini ove godine građani će moći da dobiju odštetu kada ostanu bez struje u maksimalnom iznosu do 200 eura, saopštili su predstavnici Regulatorne agencije za energetiku (RAE) na skupštinskom Odboru za ekonomiju, prilikom raspravljanja o izvještaju o radu za prošlu godinu.

Predsjednik Odbora RAE Branislav Prelević je, odgovarajući na pitanje Borisa Mugoše (SD), kazao da je ovaj regulator napravio sve što je bila njegova obaveza.

“Sada smo u procesu takozvanog dovođenja do nultog stanja. Treba podvući crtu i reći: ovo je postojeće stanje, a ovo su poželjni standardi. U drugoj polovini ove godine počinjemo sa primjenom”, rekao je Prelević i dodao da će biti prvi sistem koji će primijeniti pravila za naknadu u slučaju nestanka struje, piše Pobjeda.

Iz RAE su, odgovarajući na pitanje predsjednika Odbora Predraga Sekulića koja je procedura za odustajanje od napajanja strujom, odnosno skidanja brojila, rekli da je postupak jednostavan.

“Dovoljno je podnijeti zahtjev za odjavljivanje i prethodno izmiriti sve račune”, objasnili su predstavnici RAE.

Prelević je kazao da je RAE lani imala za 100.000 eura veće prihode od planiranih, dok su troškovi smanjeni za 250.000 eura. Kako je RAE neprofitna organizacija, višak novca uplaćen je u budžet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.