Energetski efikasan dom: Građani će moći da apliciraju za beskamatni kredit u iznosu do 10.000 eura
ilustracija

Energetski efikasan dom: Građani će moći da apliciraju za beskamatni kredit u iznosu do 10.000 eura

Ministarsvo ekonomije objavilo je poziv distributerima/instalaterima i izvođačima radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima za učešće u programu “Energetski efikasan dom”.

Program “Energetski efikasan dom” ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na biomasu (pelet i briket), izvođenje radova na ugradnji termoizolacije na fasadi stambenog objekta i za ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

Cilj programa „Energetski efikasan dom“ je i da se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, ponudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda korišćenjem sistema grijanja na biomasu i finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta, saopšteno je iz Ministarstva.

Za realizaciju programa „Energetski efikasan dom“ Ministarstvo ekonomije je obezbijedilo sredstva u iznosu od 100.000 eura, a građani će moći da apliciraju za beskamatni kredit u iznosu do 10.000 eura, sa maksimalnim periodom otplate do šest godina, i u okviru tog iznosa se opredijele za jednu ili više mjera energetske efikasnosti raspoloživih u okviru programa, naveli su iz tog resora.

"U prethodnoj fazi programa “Energetski efikasan dom”, mjere energetski efikasnosti su primjenjene u 93 domaćinstva u Crnoj Gori. Program „Energetski efikasan dom“ predstavlja nastavak programa „Energy Wood“, koji je Ministarstvo ekonomije kroz tri faze realizovalo od 2013. godine, i u okviru kojeg je ugrađeno oko 1.010 sistema za grijanje na pelet i briket širom Crne Gore.", podsjetili su iz Ministarstva.

Distributeri i/ili instalateri opreme za grijanje na biomasu i sve građevinske kompanije zainteresovane za učešće u programu “Energetski efikasan dom” tendersku dokumentaciju mogu dobiti na zahtjev poslat na email: [email protected].

Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva.
Rok za dostavu ponuda u okviru Javnog poziva je 22.07.2019. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.