Poznati DJ slučajno pao sa zgrade i poginuo
Filip Zdar

Poznati DJ slučajno pao sa zgrade i poginuo

Filip Zdar iz sastava Kasijus (Cassius) preminuo, potvrdio muzičarev agent.

Francuski DJ i producent Filip Zdar preminuo je nakon "slučajnog pada sa zgrade u Parizu", saopštio je njegov agent, prenosi "Gardijan".

Zdar i Hubert Blank Frankard su producirali trake za francuskog repera MC Solara prije nego što su osnovali dens muzički duo Cassius 1989. godine.

Smatraju se za pionire pariske elektronske scene, koji su tokom višedecenijske karijere sarađivali s umetnicima kao što su Beastie Boys i Kanje Vest.

Zdar je 2010. godine osvojio Gremi nagradu za najbolji alternativni album.

Cassius je prošle godine u Beogradu, na jednom festivalu, proslavio trideset godina rada.

Mondo.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.