Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MVP: Zvanični Beograd da se ogradi od neprimjerenih izjava
ilustracija

Teške kvalifikacije

Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MVP: Zvanični Beograd da se ogradi od neprimjerenih izjava

Ambasador Republike Srbije Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima naše države, koje su kulminirale izjavom člana Vlade Republike Srbije, ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Tom prilikom, državni sekretar ambasador Zoran Janković ocijenio je zabrinjavajućim i neprimjerenim izjave ministra u Vladi Republike Srbije, te prenio očekivanje da će se zvanični Beograd ograditi od pomenutih izjava. 

„Teške kvalifikacije iznesene na račun Predsjednika Crne Gore neprihvatljive su, nijesu na liniji dobrosusjedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dvije države“, kazao je Janković.

"Oni nam čine ono što nam nikad ni zločinci nisu činili i Srbija će se prema tome sigurno odrediti veoma jako. Neko želi da nam uzme (manastir) Ostrog, neko želi da nam uzme mošti Svetog Vasilija Ostroškog, Petra Cetinjskog, a to je naš identitet", rekao je juče Popović i nazvao Ðukanovićev režim zločinačkim jer, kazao je, Srbiji crkvu nisu uzimali ni Turci za 500 godina, ni ustaše, ni nacisti.

Takođe, ambasador Janković je ocijenio neprimjerenom intenzivnu i negativnu kampanju koja se neopravdano i bez argumenata vodi u Srbiji, povodom nacrta Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.