Uhapšen otac maturanta: Iz štamparije ukrao primjerak testa iz matematike
Ilustracija

Mala matura odložena u Srbiji

Uhapšen otac maturanta: Iz štamparije ukrao primjerak testa iz matematike

Policija je uhapsila oca jednog maturanta iz Srbije zbog sumnje da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi, u kojoj je zaposlen, ukrao primjerak testa iz matematike.

Nakon toga je, sumnja se, uz pomoć drugih roditelja i učenika, taj test podijelio ostalim maturantima, nezvanično saznaje B92.

Podsjetimo, test iz matematike koji je trebalo da bude održan u utorak, odložen je za četvrtak, jer su se testovi pojavili na društvenim mrežama.

Ministar prosvjete Srbije Mladen Šarćević rekao je da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvjete dobro uradili svoj posao, ali je zatajilo negdje na terenu.

"Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gdje se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smjena zbog ovoga", najavio je Šarčević.

Prema poslednjim informacijama, osumnjičeni je do testova došao kada je došlo do kvara u štampariji na oko sat vremena, te je on tada fotografisao testove, prenosi O2.

Tokom jučerašnjeg dana Šarčević je u javnost izašao sa informacijom da je policija utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike.

Žene iz škole u Zemunu su u lancu odgovornosti, kako je rekao Šarčević. On je govorio i o svojoj blanko ostavci, ali je premijerka Ana Brnabić izjavila da je ne prihvata.

Mali maturanti i danas protestuju zbog incidenta sa testovima.

Podsjetimo, cjelokupno polaganje male mature poništeno je 2013. godine kada su otkrivene, kako je tada zvanično objašnjeno, malverzacije s testovima iz srpskog i matematike.

Tada se ispostavilo da su testovi bili ukradeni, a za krađu je osumnjičena službenica štamparije Službenog glasnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.