Ministar primio malog heroja: Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem i obrazovanjem ti već imaš

Spasio druga od davljenja

Ministar primio malog heroja: Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem i obrazovanjem ti već imaš

Ministar prosvjete Damir Šehović primio je danas mladoh heroja, učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića iz Danilovgrada u pratnji oca Radovana i Olge Grgurović, pomoćnice direktora škole „Vuko Jovović“u kojoj dječak uči.

Đorđe je nedavno spasio godinu mlađeg druga od davljenja.

Šehović je, u razgovoru sa dječakom, poručio da hrabrost nema veze sa godinama, te da je Đorđe to i pokazao. 

„Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene djece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš“, rekao je ministar.

 Naglašeno je i da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrijednosti.

6467019611060372129390567406321508793974784n

Ministar Đorđu uručio i prigodan poklon

Razgovor je zaključen konstatacijom da su ocjene važne za budući uspjeh u školovanju i napredovanje, ali daleko su od toga da budu jedino mjerilo vrijednosti.

"Vaspitanje, principi na kojima zasnivamo sva svoja postupanja, način na koji se ophodimo prema okolini, karakter i hrabrost, ipak su najvažniji u izgradnji cjelovite ličnosti“,poruka je sa sastanka.

 Na kraju sastanaka, ministar je Đorđu uručio i prigodan poklon, uz poruku da je nemili događaj bio važna životna lekcija koja se jeste završila dobro, ali je i pokazala koliko je važno da je djeca ponašaju odgovorno, pažljivo i uvijek komuniciraju sa starijima, kako se ne bi našli u opasnim situacijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.