Porodična tragedija: Majka predozirala bensedinom sina koji je bio 30 godina nepokretan, pa pokušala da izvrši samoubistvo
Foto: Ilustracija

Srbija

Porodična tragedija: Majka predozirala bensedinom sina koji je bio 30 godina nepokretan, pa pokušala da izvrši samoubistvo

Porodična tragedija uznemirila je mještane Nove Crnje, koji su jutros saznali da su u Ulici Petefi Šandora broj 34 komšinica pronašla beživotno tijelo šezdesetogodišnjeg Andraša Darušija i njegove majke Ilone (82), koja je u besvjesnom stanju prebačena u Urgetni centar zrenjaninske Opšte bolnice.

Po nalogu Višeg tužilaštva, starica je zadržana i u roku od 48 časova biće privedena na saslušanje u Više tužilaštvo u Zrenjaninu, zbog sumnje da je počinila ubistvo.

Prema navodnim pretpostavkama, majka Ilona i njen sin Andraš, koji je od četvrtog razreda osnovne škole u invalidskim kolicima i bolovao je od paraplegije, zajedničkom odlukom riješili su da prekrate životne muke i sebi oduzmu život uzimanjem velike količine ljekova za smirenje, "bensedina".

Suzana Cvetković, sudija Višeg suda u Zrenjaninu, koja je obavila uviđaj u kući Darušijevih, u interesu istrage nije saopštila da li je Andraš zaista oko vrata imao plastičnu kesu, kako su pričale komšije, odnosno da li je smrt usijledila davljenjem ili od prevelike doze ljekova za smirenje.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, pored tijela Darušijevih pronađeno je oproštajno pismo, koje je zasada enigma, jer niko od komšija nije znao da kaže šta je njegov sadržaj. Neki mediji su prenijeli da su u pismu stajale samo tri riječi: "Ne okrivljujte nikoga."

Ida Mate, prva komšinica Darušijevih, za "Novosti", kaže da su Ilona i Andraš živeli mirno i da su imali korektne odnose sa svima.

- Nisu imali bližih rođaka. Ilonin suprug preminuo je prije dvadeset godina, a u selu ima polubrata, ali se nisu često viđali. Komšinica u kući prekoputa, Eržika, koja je geronto-domaćica svakodnevno je bila kod njih jer je brinula o teško bolesnom Andrašu i njegovoj osamdesetdvogodišnjoj majci Iloni - iznenađena tragedijom kaže Ida za "Novosti".

U kući gdje se tragedija dogodila, nakon što je beživotno tijelo Andraša Darušija kolima pogrebne službe otpremljeno na obdukciju u novosadski Centar za sudsku medicinu, lokalni policajac trakom je zapečatio ulazna vrata.

Kako pričaju komšije iz okolnih kuća, penzionerka Ilona sama se brinula o svom bolesnom sinu Andrašu, koji je dobijao skromnu novčanu pomoć i veoma su teško živjeli. Odluka da učine nešto ovako strašno, smatraju komšije, vjerovatno je zajednička, s obzirom na to da se nisu svađali i da su imali korektan odnos.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.