Filadelfija: Zaplijenjeno 16.5 tona kokaina, jedan od uhapšenih  Ivan Đurašević
Foto:Tanjug/AP

Filadelfija: Zaplijenjeno 16.5 tona kokaina, jedan od uhapšenih Ivan Đurašević

Najveća zapljena kokaina u istoriji SAD. U luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu "MSC Gajan" otkrile 16,5 tona ove droge.

Američko pravosuđe podiglo je optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru. AP se poziva na sudske dokumente u kojima piše da su optuženi Ivan Đurašević iz Budve i Fonofave Tiasage.

Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom u dva navrata prišlo teretnom brodu.

Američke federalne vlasti zaplijenile su u luci Filadelfije kokain čija je ulična vrijednost procijenjena na više od milijardu dolara, objavila je prethodno na Tviteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

"Ovo je najveća zaplena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku", tvitovala je ova kancelarija.

"En-Bi-Si njuz" je ranije, pozivajući se na izvore iz lokalne policije, javio da je ulična vrijednost droge 750 miliona dolara. Ova televizija je navela da je droga, smještena u sedam brodskih kontejnera, otkrivena kasno sinoć.

Istražitelji vjeruju da je kokain utovaren na teretni brod "MSC Gajan" na Bahamima ili nakon što je plovilo napustio luku na tim ostrvima.

Navodi se da je taj brod u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama.

Tanjug/B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.