Marković zadovoljan vizijom razvoja Univerziteta, na Sjeveru potrebno otvoriti nove programe

Podrška Vlade

Marković zadovoljan vizijom razvoja Univerziteta, na Sjeveru potrebno otvoriti nove programe

Vlada Crne Gore u potpunosti podržava planirane dalje strateške iskorake državnog Univerziteta kako na unapređenju kvaliteta studiranja i pozicioniranja Univerziteta Crne Gore (UCG) tako i na poboljšanju materijalnog stanja i profesionalnog statusa nastavnog i nenastavnog osoblja – rekao je premijer Duško Marković danas na sastanku sa rukovodstvom UCG.

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica i prorektor za nauku i istraživanje prof. dr Irena Orović predstavili su predsjedniku Vlade rezultate dosadašnjeg razvoja i aktivnosti koje uključuju unapređenje nastavnog procesa i značajno popravljanje pozicije UCG u međunarodnim naučnim krugovima i u svjetskim bazama naučnih publikacija kao i potpunu finansijsku stabilzaciju Univerziteta.

Marković je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, izrazio punu podršku započetim aktivnostima Univerziteta Crne Gore na izradi prve Strategije razvoja UCG 2019-2024.

Ovaj krovni dokument najviše državne visokoškolske ustanove uključuje, među ostalim, razvoj sistema e-učenja, formiranje studijskih programa na engleskom jeziku, pokretanje interdisciplinarnih studijskih programa, sistemsko usavršavanje nastavnog osoblja te jačanje saradnje sa privredom i javnom sektorom.

Premijer Duško Marković na Univerzitetu Crne Gore

„Drago mi je da vidim da imate viziju razvoja Univerziteta koju ćete pretočiti u Strategiju. To je novi kvalitet, i to pozdravljam. Kao što pozdravljam i ideje za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih. U time imate moju podršku“ – rekao je predsjednik Vlade.

Na sastanku je konstatovano da Vlada i Univerzitet vide zajednički interes na unapređenju sistemskih rješenja koje se tiču finansiranja naučnog rada i naučno-istraživačkih projekata sa ciljem dostizanja evropskog prosjeka državnog izdvajanja za naučno-istraživačke projekte.

Predsjednik Vlade i rukovodstvo Univerziteta Crne Gore saglasili su se da zajednički adresiraju i potrebe visokog obrazovanja u Sjevernom regionu. U skladu sa Vladinom politikom razvoja Sjevera i činjenicom da se u tom našem regionu realizuje veliki broj razvojnih projekata iskazuje se potreba za otvaranjem posebnih programa za visoko obrazovanje profila potrebnih u infrastrukturi, poljoprivredi, turizmu i drugim djelatnostima.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.