Nađeno tijelo mađioničara koji je nije uspio da izvede najopasniji Hudinijev trik (VIDEO)
Foto: Screenshot

Nađeno tijelo mađioničara koji je nije uspio da izvede najopasniji Hudinijev trik (VIDEO)

Indijski mađioničar Čančal Lahiri se utopio, potvrdila je lokalna policija nakon što je nestao u rijeci, prilikom izvođenja najopasnijeg trika Harija Hudinija.

Lahiri se vezao lancima, te su ga spustili u rijeku.

Trebalo je da se oslobodi i ispliva, međutim, nije uspio.

Sve se događalo pred kamerama, rodbinom, prijateljima i brojnim gledaocima.

Nakon što se 10 minuta nije pojavljivao, nastala je panika. Ali bilo je prekasno.

Njegovo tijelo nađeno je nekoliko sati kasnije kilometar dalje od mjesta u kom je spušten u rijeku.

Pitao sam ga zašto rizikuje svoj život zbog magije.

Nasmijao se i rekao: Ako to učinim kako treba, onda je to magija, ako pogriješim, postaje tragedija - rekao je lokalni fotograf za BBC.

BBC piše i kako ovo nije prvi put da je Lahiri pokušao sličan trik. Prije 20 godina u staklenom kavezu je spušten u istu rijeku, ali je tada uspio da izađe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.