Veliko pirznanje od UEFA za crnogorskog sudiju
Nikola Dabanović

Dabanović promovisan u sudiju prve kategorije

Veliko pirznanje od UEFA za crnogorskog sudiju

Internacionalni sudija sa jedinstvene liste sudija FSCG Nikola Dabanović promovisan je u sudiju prve kategorije na listi Evropske fudbalske asoscijacije (UEFA).

Komitet za suđenje UEFA-e napravio je rekategorizaciju sudija za predstojeću sezonu, pa će naš najbolje plasirani internacionalac od početka sezone biti u prvoj grupi najboljih evropskih sudija.

Dabanović je od 2009. do 2011. godine bio sudija četvrte kategorije, da bi naredne četiri godine proveo u trećoj grupi sudija. Od 2016. godine je bio u drugoj grupi sudija, dok je ove godine dobio zasluženo i veliko priznanje za dosadašnji trud i rad, pa će biti dio prve grupe najboljih evropskih sudija.

Naš internacionalac je do sada imao priliku da sudi mečeve grupne faze Lige Evrope kao i mečeve kvalifikacija za Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Kao član prve kategorije sudija UEFA-e Dabanović će u narednom periodu biti u krugu sudija za dijeljenje pravde na mečevima grupne faze Lige šampiona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.