Za ubistvo starice osuđenima 82 godine zatvora
Vrhovni sud CG

Vrhovni sud Crne Gore

Za ubistvo starice osuđenima 82 godine zatvora

Najveća kazna koju je izreklo neko sudsko vijeće u Crnoj Gori potvrdio je Vrhovni sud Crne Gore.

Naime, najveća sudska instanca potvrdila je odluku vijeća sudije bjelopoljskog Višeg suda Vukomira Boškovića kojom su Plavljanin Marko Šoškić (24) i Bjelopoljac Aleksandar Konatar (35) osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva starice Gordane Dašić, piše Dan. 

 Oni su oglašeni krivim zbog krivičnog djela teško ubistvo. Trećeoptuženi Nikola Knežević (23) iz Plava osuđen je na dvije godine zatvora zbog neprijavljivanja počinilaca krivičnog djela.

Optuženi Konatar i Šoškić tokom suđenja nijesu priznali krivično djelo koje im je stavljeno na teret, već su krivicu svaljivali jedan na drugoga.

U optužnici se navodi da su Šoškić i Konatar 31. maja prošle godine, oko ponoći, u mjestu Brezojevice, u Plavu, u namjeri da od oštećenih Vuka i Gordane Dašić oduzmu novac, po prethodnom dogovoru, iz koristoljublja, sa umišljajem lišili života staricu i pokušali da liše života njenog supruga.

“Uklonili su metalnu rešetku sa prozora podruma kuće u Brezojevicama i kroz prozor ušli u podrum. Popeli su se do prizemlja, ušli u dnevni boravak, u kojem je spavala Gordana, i u spavaću sobu, gdje je spavao Vuko. Tražeći od njih novac, udarali su ih pesnicama i drvenim nogarom u predjelu glave i tijela i vezali im ruke”, piše u optužnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.